S ohledem na aktuální situaci proběhne zápis do MŠ pro školní rok 2021/2022 online formou od  2. 5. 2021 do 16. 5. 2021.

  1. V Online zápisu do mateřské školy vyplníte základní požadované údaje dítěte a zákonného zástupce včetně emailové adresy.
  2. Na uvedenou emailovou adresu Vám bude zasláno automaticky vygenerované registrační číslo (pod tímto číslem bude Vaše dítě uvedeno v seznamu „Rozhodnutí o přijetí k předškolnímu vzdělávání“ po skončení přijímacího řízení) a předvyplněná žádost o přijetí.
  3. V doručeném emailu si prosím stáhněte předvyplněnou „Žádost o přijetí k předškolnímu vzdělávání“ ve školním roce 2021/2022,  doplňte všechny další požadované údaje, vytiskněte a podepište. Podmínkou přijetí dítěte do MŠ je podle § 50 zákona o ochraně veřejného zdraví je splnění povinnosti podrobit se stanoveným pravidelným očkováním, nebo mít doklad, že je dítě proti nákaze imunní nebo se nemůže očkování podrobit pro trvalou kontraindikaci. Pro doložení této povinnosti zákonný zástupce prohlásí, že je dítě řádně očkované (je součástí žádosti), a doloží kopii očkovacího průkazu. V případě, že dítě nebylo očkováno podle očkovacího kalendáře, musí zákonný zástupce kontaktovat na dálku praktického lékaře a vyžádat si od něj potvrzení, že je dítě proti nákaze imunní nebo se nemůže očkování podrobit pro trvalou kontraindikaci. Tato povinnost se netýká dítěte, které bude plnit povinné předškolní vzdělávání.
  4. K žádosti přiložte kopii rodného listu dítěte, kopii očkovacího průkazu a zašlete škole v termínu od 2. 5. 2021 do 16. 5. 2021 jednou z níže uvedených možností:
    • osobně vložte do schránky ve vrátnici školy v pracovní dny v době od 7. 00 hod. do 11. 30 hod.
    • poštou na adresu:  ZŠ a MŠ Kozlovice, p. o., 739 47 Kozlovice 186
    • datovou schránkou ID dv6mekn
    • pouze s elektronickým podpisememailem: skola@kozlovice.cz.

Pokud zákonný zástupce podá žádost prostřednictvím jiných technických prostředků, než jsou výše uvedené (např. e-mailem bez uznávaného elektronického podpisu, faxem apod.), k žádosti se nepřihlíží.

V případě, že nemáte možnost přihlášku vytisknout, vyzvedněte si formulář ve vrátnici školy (od 3. 5.), přihlášku vyplňte ručně včetně přiděleného registračního čísla, které Vám bylo automaticky vygenerováno, a poté doručte škole.

O přijetí Vašeho dítěte bude v souladu s § 67 odst. 2 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, v platném znění, vyhotoveno písemné rozhodnutí, které bude součástí spisu Vašeho dítěte ve škole. Přijatým dětem nebude rozhodnutí v písemné podobě zasláno, můžete ale požádat o jeho vydání.

Rozhodnutí o přijetí k předškolnímu vzdělávání bude do 1. 6. oznámeno:

  • zveřejněním seznamu přijatých dětí na přístupném místě – vstup do mateřské školy
  • v aktualitách mateřské školy na webových stránkách školy skolakozlovice.cz

V seznamu nemohou být uvedena jména a příjmení dětí, děti zde budou uvedeny pod registračními čísly, která obdržíte v rámci Online zápisu do mateřské školy.

Rozhodnutí o nepřijetí k předškolnímu vzdělávání bude doručeno poštou nebo do datové schránky.

V průběhu správního řízení mají zákonní zástupci na vyžádání možnost nahlížení do spisu (§ 36 odst. 3 zákona č. 500/2004 Sb.) bude-li to v souvislosti s epidemiologickou situaci možné.

Zápis k předškolnímu vzdělávání (§ 34 zákona č. 561/2004 Sb., školský zákon, v platném znění (dále jen školský zákon) je povinný pro všechny děti, které k 31. 8. 2021 dosáhnou pátého roku věku a mateřskou školu dosud nenavštěvují a také děti s odkladem povinné školní docházky. Dítě nedokládá prohlášení o očkování – bude přijato. Zákonný zástupce může místo povinného předškolního vzdělávání v MŠ zvolit individuální vzdělávání. Zákonný zástupce musí nicméně i tak přihlásit dítě k zápisu k předškolnímu vzdělávání. Žádost o individuální vzdělávání dítěte předá řediteli školy zároveň s přihláškou k zápisu nebo nejpozději 3 měsíce před počátkem školního roku, tedy do 31. května 2021 (vzor viz níže).

Oznámení zákonného zástupce o individuálním vzdělávání dítěte:

  • jméno, popřípadě jména, a příjmení, rodné číslo a místo trvalého pobytu dítěte, v případě cizince místo pobytu dítěte,
  • uvedení období, ve kterém má být dítě individuálně vzděláváno,
  • důvody pro individuální vzdělávání dítěte.

Informační schůzka rodičů nově přijatých dětí a den otevřených dveří se bude konat dle aktuální epidemiologické situace a o termínech budou zákonní zástupci včas informováni prostřednictvím webových stránek školy.

Kritéria k přijímaní dětí k předškolnímu vzdělávání pro školní rok 2021/2022