Rada rodičů funguje jako výkonný orgán „Spolku rodičů a přátel Základní školy a Mateřské školy Kozlovice“, dále jen Rada rodičů. Jedná se o dobrovolnou neziskovou organizaci, která vznikla za účelem napomáhat fungování školy tím, že spravuje určité finanční prostředky a přispívá na některé vybrané školní akce a pomůcky. Jejím cílem je nejen podílet se na zpestření výuky pro všechny žáky, ale také pomáhat rodičům, kteří nemusí hradit některé částky spojené se školní a předškolní aktivitou v plné výši.

Příjmy Rady rodičů tvoří jednorázový roční příspěvek, který platí rodiče vždy v říjnu (pouze za nejstaršího žáka ZŠ v rodině, v MŠ je to za každého žáka), a finanční prostředky, které jsou získávány z dobrovolné aktivity členů Rady rodičů pořádáním Dětského dne a také spoluúčastí na organizaci Dne obce. Jedná se především o zisk z prodeje občerstvení a ze sponzorských darů.

Získané finanční prostředky Rada rodičů po pečlivém zvážení přerozdělí. Přispívá na školní akce pro jednotlivé ročníky (lyžařský výcvik, exkurze, výlet, startovné v soutěžích, odměny pro žáky atd.), ale také škole na učební pomůcky (knihy pro mimočítankovou četbu, stavebnice, předplatné vzdělávacích časopisů apod. ). Přesný seznam je vždy zveřejňován na Dětském dni.

Za každou třídu působí v Radě rodičů dva Vámi zvolení zástupci, kteří se podílejí na její činnosti a rozhodují o rozdělování finančních příspěvků. Všichni rodiče mají právo s těmito zástupci konzultovat své náměty a připomínky, které pak bývají prodiskutovány a řešeny na pravidelných schůzích Rady rodičů. Všichni rodiče se také mohou do aktivit spolku zapojit.

Současnou předsedkyní Rady rodičů je Ing. Markéta Opělová, místopředsedkyní Bc. Monika Skotáková.  Jmenný seznam delegátů Spolku  naleznete na webových stránkách školy v sekci Rada rodičů. Kontaktovat nás můžete na emailu: rrkozlovice@seznam.cz.

Rádi oceníme jakoukoli Vaši pomoc při pořádání akcí či pouze radu nebo návrh na změnu.

Těšíme se na Vaši případnou budoucí spolupráci.

Vaše Rada rodičů