Žáci 9. B splnili v těchto dnech v rámci Jč dva velké projekty. Prokázali v nich své jazykové znalosti, digitální, komunikativní a sociální dovednosti při práci s dětmi mladších ročníků.

20. května 2024 proběhl projekt Čteme dětem, pro 1. B a 2. B třídu. Deváťáci malým dětem přečetli pohádky a zajímavé příběhy a pak jim zadali úkoly k prověření porozumění textu.      Děti odpovídaly na otázky, zahrály si pexeso, skládaly z písmen jména hlavních hrdinů, pobavily se s omalovánkou, spojovaly číslice do obrázku, zazpívaly si písničky o medvědech a o včelích medvídcích, čmeláčcích. Projekt přinesl hodně nových zážitků a poznatků všem žákům.

7. června následovalo projektové dopoledne Závěrečná prezentace. Každý žák 9. B zpracoval své téma v počítačovém programu a pak jej před celou třídou odprezentoval. Šlo o témata např. Světová nej…, Slavní hudební skladatelé, Světová náboženství, Mluva počítačových hráčů, Lední hokej, Osobní automobily Škoda a další. Připravené prezentace byly velmi obsahově zajímavé a žáci je budou moci využít i při svém dalším studiu.