Zápis do mateřské školy proběhne

2. května 2024 v ředitelně budovy mateřské školy Kozlovice č. 666

    v době od 7:30 do 15:30 hodin.

V Online zápisu do mateřské školy vyplníte základní požadované údaje dítěte a zákonného zástupce včetně emailové adresy.

  • Na uvedenou emailovou adresu Vám bude zasláno automaticky vygenerované registrační číslo (pod tímto číslem bude Vaše dítě uvedeno v seznamu „Rozhodnutí o přijetí k předškolnímu vzdělávání“ po skončení přijímacího řízení) a předvyplněná žádost o přijetí.
  • V doručeném emailu si prosím stáhněte předvyplněnou „Žádost o přijetí k předškolnímu vzdělávání“ ve školním roce 2024/2025 doplňte všechny další požadované údaje, vytiskněte a podepište.
  • Podmínkou přijetí dítěte do MŠ je podle § 50 zákona o ochraně veřejného zdraví je splnění povinnosti podrobit se stanoveným pravidelným očkováním, nebo mít doklad, že je dítě proti nákaze imunní nebo se nemůže očkování podrobit pro kontraindikaci. Pro doložení přineste potvrzení pediatra (viz příloha Vyjádření lékaře). V případě, že dítě nebylo očkováno podle očkovacího kalendáře, musíte si vyžádat od lékaře potvrzení, že je dítě proti nákaze imunní nebo se nemůže očkování podrobit pro kontraindikaci. Tato povinnost se netýká dítěte, které bude plnit povinné předškolní vzdělávání.
  • Při zjištění vady na žádosti (např. nedoložení přílohy) budete okamžitě ústně popř. písemně vyzváni k jejímu odstranění. V případě neodstranění vady po výzvě bude správní řízení zastaveno usnesením o zastavení řízení.
  • K zápisu se může dostavit jen zákonný zástupce nebo i s dítětem. Budete mít možnost nahlédnou do tříd a na zahradu MŠ.

K zápisu si přineste:

  1. vyplněnou a podepsanou žádost o přijetí k předškolnímu vzdělávání,
  2. rodný list dítěte,
  3. potvrzení lékaře o očkování nebo doklad, že je dítě proti nákaze imunní nebo se nemůže očkování podrobit pro kontraindikaci,
  4. občanský průkaz.

V případě, že nemáte možnost přihlášku a tiskopis pro pediatra vytisknout, vyzvedněte si formuláře ve vrátnici základní školy nebo ve třídách MŠ, přihlášku vyplňte ručně včetně přiděleného registračního čísla, které Vám bylo automaticky vygenerováno, a poté přineste k zápisu.

O přijetí Vašeho dítěte bude v souladu s § 67 odst. 2 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, v platném znění, vyhotoveno písemné rozhodnutí, které bude součástí spisu Vašeho dítěte ve škole. Přijatým dětem nebude rozhodnutí v písemné podobě zasláno, můžete ale požádat o jeho vydání.

Rozhodnutí o přijetí k předškolnímu vzdělávání bude do 31. 5. 2024 oznámeno zveřejněním seznamu přijatých dětí na přístupném místě – vstup do mateřské školy a v aktualitách mateřské školy na webových stránkách školy skolakozlovice.cz

V seznamu nemohou být uvedena jména a příjmení dětí, děti zde budou uvedeny pod registračními čísly, která obdržíte v rámci Online zápisu do mateřské školy.

Rozhodnutí o nepřijetí k předškolnímu vzdělávání bude doručeno poštou nebo do datové schránky.

Pří podání žádosti se seznamte:

V době správního řízení máte právo:

  • nahlížet do spisu (§38/1 zákona č. 500/2004 Sb.).)v době správního řízení, a to v jakémkoliv správním řízení v souladu s ustanovením § 165. ost. 2 školského zákona a s možností před vydáním rozhodnutí se vyjádřit k podkladům rozhodnutí (§36/3 zákona č. 500/2004 Sb). Učinit tak můžete od 9. – 12. 5. 2024 v budově ZŠ v době od 7:30 – 11:30 hodin.
  • podat odvolání proti rozhodnutí do 15 dnů od jeho doručení prostřednictvím právnické osoby vykonávající činnost školy.

Informační schůzka rodičů nově přijatých dětí se bude konat 6. června 2024 v 15.00 hod. ve třídě Berušek v budově MŠ Kozlovice č. 666. O tomto termínu budou zákonní zástupci informováni i prostřednictvím webových stránek školy. Prosíme, dostavte se bez dětí.

Povinné předškolní vzdělávání

Zápis k předškolnímu vzdělávání (§ 34 zákona č. 561/2004 Sb., školský zákon, v platném znění (dále jen školský zákon), je povinný pro všechny děti, které k 31. 8. 2024 dosáhnou pátého roku věku a mateřskou školu dosud nenavštěvují a také děti s odkladem povinné školní docházky. Dítě nedokládá prohlášení o očkování – bude přijato. Zákonný zástupce může místo povinného předškolního vzdělávání v MŠ zvolit individuální vzdělávání. Zákonný zástupce musí nicméně i tak přihlásit dítě k zápisu k předškolnímu vzdělávání. Žádost o individuální vzdělávání dítěte předá řediteli školy zároveň s přihláškou k zápisu nebo nejpozději 3 měsíce před počátkem školního roku, tedy do 31. května 2024 (vzor viz. níže).

Oznámení zákonného zástupce o individuálním vzdělávání dítěte:

  • jméno, popřípadě jména, a příjmení, rodné číslo a místo trvalého pobytu dítěte, v případě cizince místo pobytu dítěte,
  • uvedení období, ve kterém má být dítě individuálně vzděláváno,
  • důvody pro individuální vzdělávání dítěte.