Adventní Vídeň 

Ve čtvrtek  7. 12.  se pět desítek našich žáků s pedagogickým doprovodem vydalo na výlet do předvánoční Vídně nasát adventní atmosféru, kterou je tato metropole známá.

Svoji poznávačku jsme zahájili v dopoledních hodinách na zámku Schonbrunn, prošli jsme se po nádvoří a pak zahradami vystoupali k vyhlídce u Gloriiette, odkud je krásný výhled nejen na zámek, ale i na celou Vídeň. Od Shonbronnu jsme se autobusem přesunuli do města.  Na náměstí  Marie Terezie,  s výhledem na majestátní budovy přírodovědného a uměleckohistorického muzea, jsme si prošli adventní trhy. Pokračovali jsme kolem budovy státní opery , dále kolem Albertiny, minuli jsme císařský palác Hofburg , prošli jsme se známou nákupní ulici Graphen až ke katedrále Stephansdom.

Odtud už jsme se vydali  na náměstí  k městské radnici, na Rathauz Platz, kde se každoročně konají vyhlášené adventní trhy, s jedinečnou adventní atmosférou. Postupně se setmělo a my jsme mohli obdivovat nádhernou světelnou scenérii .  V podvečer jsme se pak ještě zastavili u  nasvícené budovy parlamentu.

Celý den nás se svým výkladem Vídní  provázela skvělá paní průvodkyně . Pak už jsme nasedli do autobusu a unaveni s našlapanými kilometry v nohou se vydali na cestu domů.

Věřím, že jsme si všichni výlet užili, a z atmosféry budeme čerpat celý adventní čas, který je ještě před námi.

Více fotek si můžete prohlédnout na odkazu níže

https://photos.app.goo.gl/b3FRqLMt7wNczYEJA