Děti na 1. stupni mají za sebou několik zajímavých dní. V předprázdninovém týdnu od 23. do 25. října se výuka v naší škole nesla v duchu hor. Realizoval se projekt s názvem „Přes hory a doly“.

Mladší děti se seznámily s Krakonošem a jeho pohádkami, s lesy v ČR a ukázaly si, jak má vypadat správně vybavený turista při návštěvě hor.

Starší žáci se podíleli na tvorbě nástěnných dekorací, obrázků a map, poznali okolní hory a jejich stavby. Seznámili se s bájným bohem Radegastem a horou Radhošť, horou Sněžkou i Řípem. Objevovali tajemství Lašské brány Beskyd, která je malebnou turistickou oblastí ležící na severovýchodě Moravy a tvoří pomyslnou vstupní bránu do Beskyd. V některých třídách žáci porovnávali nadmořské výšky hor, proběhli se jako běžci na závodu dlouhém 101 kilometrů zvaném B7, rozmlouvali stavby našich hor či skládali písničky, v jiných zase vyráběli rotundy či rozhledny.

 Pro žáky byly připraveny pracovní listy, prezentace a výtvarné aktivity spojené s tématem hor, nechyběly ani pohybové a vědomostní soutěže, při kterých si žáci zopakovali nově nabyté poznatky.

Během projektu se žáci o horách dozvěděli spoustu nových informací a zajímavostí. Děti při práci a při vyhledávání informací používali encyklopedie, mapy, obrázky, pohlednice i elektrotechniku, hlavně všemi oblíbené iPady.

V rámci projektu byly naplánovány procházky s výhledy na okolní krajinu či výlet do Kopřivnice.

Krásné a nápadité práce z projektu zdobí chodby naší školy.