Všechny děti ze třídy Sluníček, které byly v MŠ v pondělí 8.2., byly v kontaktu s Covid pozitivní osobou a musejí zůstat v karanténě.Tato karanténa je v případě testování 10 dnů(do čtvrtku 18.2.2021-včetně). Pokud dítě nebude testováno z důvodu plné kapacity odběrového místa, karanténa se prodlužuje na 14 dnů(do pondělka 22.2.2021-včetně).Všechny děti ze Sluníček jsou odhlášené do pondělka 22.2. (včetně) ze stravování. Při dřívějším nástupu dítěte do MŠ si přihlaste stravu u vedoucí školní jídelny.Při delším setrvání dítěte doma si stravování opět odhlaste.

Karanténa znamená, že :

  • nikam nesmí chodit
  • musí být doma, maximálně na zahradu u rodinného domu, na které se nesmí stýkat s další osobou mimo domácnost
  • po dobu karantény nesmí docházet k návštěvám, dbejte na to hlavně u starších osob a chronicky nemocných
  • prosíme o dodržování těchto opatření, děti nemusí vykazovat žádné příznaky nemoci a přesto mohou být infekční

Všichni budou kontaktováni pracovníky call centra o nařízené karanténě a budou jimi poučeni o karanténních opatřeních, popřípadě budou objednáni k testování na odběrové místo.

V případě, že by je pracovník call centra nekontaktoval, prosíme rodiče o kontaktování praktického lékaře dítěte a objednání na testování.

V případě potíží u dětí, kontaktujte dětské lékaře. Pokud by rodič potřeboval vystavit paragraf-karanténu, rovněž se  vše řeší přes dětské lékaře.

Ostatním členům domácnosti karanténa nařízena není. Doporučuje se však, aby zvýšili při kontaktu s jinými osobami hygienická pravidla (rozestupy, roušky, atd.)

Třída Sluníček se otvírá v pátek 19.2. Při návratu dítěte po 10 dnech karantény, musíte předložit negativní test dítěte (SMS od hygieny).