Všechny děti ze třídy Berušek, které navštěvovaly minulý týden mateřskou školu, byly v kontaktu s Covid pozitivní osobou. (naposledy ve středu 2.12.).Musí zůstat v karanténě do 12. 12. – předloží-li negativní PCR test a do MŠ mohou nastoupit v pondělí 14. 12. 2020. Kdyby test u nich proveden nebyl, musí zůstat v karanténě do 16. 12. a nejdříve 17. 12. 2020 se mohou vrátit do MŠ.

Karanténa znamená, že nikam nesmí chodit, musí být doma, maximálně na zahradu u rodinného domu, na které se nesmí stýkat s další osobou mimo domácnost. Neměly by tam chodit ani návštěvy.

Všichni budou kontaktováni pracovníky call centra o nařízené karanténě a budou jimi poučeni o karanténních opatřeních. Dále by měli být objednáni na odběrové místo na testy.

 V případě potíží u dětí, kontaktujte dětské lékaře, rovněž Vás mohou objednat na odběry. Pokud by rodič potřeboval vystavit paragraf-karanténu, rovněž se vše řeší přes dětského lékaře.

Ostatním členům domácnosti karanténa nařízena není. Doporučuje se však, aby zvýšili při kontaktu jinými osobami hygienická pravidla. (rozestupy, roušky, atd.)

Všem dětem ze třídy Berušek bude odhlášena strava do konce prosince. Až bude dítě po karanténě nastupovat do mateřské školy (ještě v prosinci), musí rodiče stravné nahlásit u vedoucí školní jídelny.