Milé děti  i rodiče, máme tu už červen a s ním také poslední školní měsíc. Tak ještě chvíli vydržme v našem společném snažení  a budou tu prázdniny.  Prosím i tento poslední měsíc žáky, kteří jsou doma, aby mi nezapomínali odesílat úkoly. Děkuji.

Od 1. června bude probíhat sběr papíru – sbíráme bez kartónů.  Sběr bude probíhat každý den v době od 6. 45 – 7. 45 a ve středu 3. 6. a 17. 6. také odpoledne v době od 15. 00 do 16. 00 hodin.  Při dovozu papíru prosím dodržujte bezpečnostní opatření – roušky, rukavice, rozestupy.  Soutěž ve sběru papíru bude vyhodnocena na začátku školního roku během 1. týdne v září. 

Pondělí 1. 6. = Den dětí – přeji krásný den.

Český jazykučebnice s. 86 – do sešitu opište  ze žlutého rámečku červené předložky.  Dále do  sešitu napište  ze s. 86/cv. 1.

Písanka3. díl (budu vybírat  stránky) – přepište  básničku ze s. 2. Dobrovolně – můžete přikreslit obrázek.

Pracovní sešit s. 28/cv. 1 a, b.

Čítanka s. 134  – 2 odstavce.

Matematikapracovní sešit s. 51/cv. 3, 4  a s. 52/cv. 1, 2, 3. Procvičujte si násobení a dělení číslem 2 a 3. Zkuste si napsat pětiminutovku.

Úterý 2. 6.

Český jazyk učebnice s. 86/cv. 2 – napište do sešitu vhodná spojení slov- např. buchta s tvarohem – celkem stačí 5 spojení.

Písanka – 3. díl – s. 6 – přepiš do psacího písma  3 věty o jarních měsících.

Pracovní sešit s. 28/cv. 2.

Čítanka s. 134 – dočíst a s. 135  po větu: Josef s Václavem se dohadovali (přibližně do půlky stránky).

Matematikapracovní sešit  s. 52/cv.4, 5, 6, 7.Procvičujte si násobení a dělení číslem 2 a 3.

Prvoukaučebnice s. 57 – Lesní byliny a houby.  Nakresli  jednu lesní bylinu, jednu jedovatou lesní bylinu, jednu houbu jedlou a jednu nejedlou.

Normálně bych na Den dětí nedávala úkoly, ale v této zvláštní době děláme úkoly kdykoli. Jedno Vám však slíbit můžu, už se blíží prázdniny, vezměte si třeba žužu  a nesplněný nezůstane úkol jediný. Procvičte si násobilku dvou, tří a třeba deseti, to budete mít za krátkou chvilku a volno bude vzápětí.  Pak si třeba, milé děti, pusťte pěknou pohádku, nebo radši, bude li pěkně, běžte ven na zahrádku. I přes školní povinnosti Den dětí si užijte a nějaký dobrý sirup si do vody nalijte.

Tak krásný Den dětí.