Ve středu 12.2 odjeli žáci 8. a 9. ročníku reprezentovat naší školu na okresní kolo basketbalu, které se konalo na Gymnázium Petra Berzuče ve Frýdku-Místku. Basketbal jsme hráli jen ve škole a nikdo netušil, jak dopadneme ve srovnání s ostatními školami.

Turnaj začal zápasy v základních skupinách. Hned v prvním zápase kluci porazili ZŠ Hnojník a bylo to pro ně velké povzbuzení. V druhém zápase proti nám nastoupili žáci ZŠ Paskov, průběh utkání byl napínavější, ale kluci opět vyhráli. Ze základní skupiny jsme postupovali z prvního místa.

V semifinálovém zápase jsme narazili na jednoho ze dvou favoritů – 5. ZŠ Frýdek-Místek. V týmu soupeře bylo několik zkušených hráčů basketbalu, soupeř byl nad naše síly. Kluci se soustředili na boj o třetí místo, ve kterém jsme se podruhé střetli se ZŠ Paskov. Kluci chtěli vyhrát a zároveň věděli, že ZŠ Paskov je vyrovnaný soupeř. Naštěstí už v polovině zápasu získali náskok, který do konce zápasu navyšovali a vybojovali tak výborné 3. místo.

Klukům děkujeme za reprezentaci a přejeme hodně úspěchů v dalších soutěžích. Za ZŠ Kozlovice nastopili: Šimon Blecha, Martin Krpec, Šimon Krpec, Dominik Kubečka, Jakub Pánek, Jonáš Skoták a Patrik Žáček.