K měsíci červnu neodmyslitelně patří svátek Mezinárodní den dětí, který se musí samozřejmě pořádně oslavit. A proto jsme pro naše ratolesti připravili oslavu opravdu ve velkém stylu, a to v podobě Armádního odpoledne, které se uskutečnilo v sobotu 16. června v areálu u hasičárny.

Pro děti byl připraven opravdu pestrý program. K vidění byly ukázky moderní i historické vojenské techniky (od modernizovaného tanku T-72, obrněného transportéru Pandur, obrněného vozidla Nimr a tanku T-34 přes americký vojenský džíp nebo německý vojenský automobil či bicykl z druhé světové války až po prvoválečný kulomet). Velkým lákadlem byla také airsoftová a laserová střelnice, které byly stejně jako vojenská technika stále v obležení dětí i dospělých.

Nechyběly ani nejrůznější nafukovací atrakce (skákací hrad, překážková dráha nebo fotbálek), tatér nebo fotokoutek. Děti, které měly zájem, absolvovaly osm soutěžních disciplín inspirovaných samozřejmě vojenskou tématikou (od Průzkumného praporu, přes Velitelsví výcviku po Generální štáb), po jejich splnění je čekala odměna a každé se mohlo zúčastnit losování tomboly. Mnoho dětí také navštívilo výtvarný koutek, vzniklo opravdu mnoho zajímavých výtvorů. Zapojit se měli možnost rovněž odvážní rodiče, třeba do vědomostního kvízu nebo do soutěžení s dětmi a to např. s „plnou polní“ na zádech přenášeli své „zraněné“ dítě nebo děti udávaly směr svému „slepému“ rodiči. Samozřejmě došlo i na diskotéku!

Zajímavý program probíhal také na pódiu. Střídala se vystoupení nejrůznějších dětských kroužků nejen z Kozlovic (Junior Aerobik, Taekwondo, Hasiči, Taneční klub Antonio, Parkur), s několika tanečními čísly a krátkým divadlem se opět představily děti z dětského domova Na Hrázi, se kterými jsme navázali spolupráci. Do programu se rovněž zapojili členové Klubu vojenské historie Greif z Nového Jičína s ukázkou bitvy německých vojáků s partyzány, své modely předvedli také členové Letecko-modelářského klubu.

Kromě programu bylo pro dospělé i děti jako obvykle připraveno bohaté občerstvení. Myslím si, že můžeme být s průběhem tohoto rodinného odpoledne spokojeni (i když jsme si samozřejmě vědomi, že vždycky je co zlepšovat…). Konečně nám na sto procent vyšlo i počasí. Přišlo opravdu velké množství lidí a vypadalo to, že se všichni a hlavně děti dobře baví a nikdo se nenudí. To bylo především naším cílem.

Celkový výdělek bude opět jako každý rok patřit dětem ZŠ a MŠ Kozlovice. Myslím si, že díky tomuto úspěšnému dni připravíme příští školní rok pro děti spousty zajímavých exkurzí nebo je podpoříme jinde, kde bude potřeba.

Po celé odpoledne byla pořizována spousta fotografií, které naleznete brzy v našem albu http://rrkozlovice.rajce.idnes.cz.

Na závěr bychom chtěli poděkovat: Moravskoslezskému kraji a Obci Kozlovice za poskytnutou finanční dotaci pro pořádání této akce,

                         

Sboru dobrovolných hasičů nejenom za zapůjčení areálu, a také všem níže uvedeným sponzorům: Activa spol. s r.o., Airsoftový tým Hodslavice, Alfa-Tex Martin Šrubař, Autodoprava Jakub Lesňák, Bike Fun International s.r.o., Coop Beskydy, Cukrárna Lucie, Čerpací stanice IBEX OIL Kozlovice , Drogerie u Švrčka, Excalibur Army spol s r.o., Hasiči Kozlovice, HAST, Chalupa pod hůrkami, Kantor Graphics, Klub historických vozidel Frýdek-Místek, Lékárna Kozlovice, Lekos-stavby, spol. s.r.o., Leteckomodelářský klub Nový Jičín, Leoš Milata, Lumpíkov, Max-Ludvík Konečný, Moravskoslezská lesní, s.r.o., Mudr.Adamcová, Mudr.Machalová, ORTODONCIE MDDr. Hana Borunská, Ovoce a zelenina – Miroslav Uhlíř, Pekařství,lahůdky u Drobka, Hardcore Gym Kozlovice, Pěší rota Aktivních záloh KVV Ostrava, plk. Ing. Jaroslav Hrabec – Krajské vojenské velitelství Ostrava, Pol-Agro Trading ZT s.r.o., Restaurace na Koupališti, Restaurace u Fandy, Restaurace u Váhy, Revírní bratrská pojišťovna, Sámoška Pavel Švrček s.r.o., Spolek pancéřové techniky Skotnice, SUPERIOR – Velsbike s.r.o., Tomáš Kubečka-přípravné práce pro stavby, Valašský pivovar v Kozlovicích, Vinný sklep Fojtík, VOP CZ, s.p., Všehokrámek – Lucie Štefková, www.nejlevnejsinabytek.cz a mnoho dalších.

Díky jejich pomoci jsme mohli pro všechny připravit nejenom zajímavý program, ale taktéž hodnotné odměny.

Poděkování patří také těm, kteří nás podporovali a drželi nám palce, všem, kteří v sobotu do areálu u hasičárny dorazili a samozřejmě všem aktivním členům Rady rodičů, kteří obětovali mnoho hodin ze svého volného času.

Doufáme, že nám svou přízeň zachováte i příští rok.

Těší se na vás Rada rodičů.

Autor: Markéta Velká