Aktualizace 19.1 – v autobuse máme několik volných míst. Pokud by měli o výlet zájem žáci 6.7.  třídy, mohou se přihlásit u p. Goryczky.

Aktualizace 16.1 – od organizátora máme přislíbeno 15-20 párů běžek k zapůjčení zdarma.

Dne 23. ledna pojedeme se žáky 8. a 9. třídy na netradiční návštěvu Dolní oblasti Vítkovice. Tentokrát nepojedeme na prohlídku expozice ani na výukový program zaměřený na techniku nebo přírodu, ale pojedeme vyzkoušet běžkařskou trať, která je po oblíbeném závodu City cross sprint otevřená pro veřejnost.

Kdy pojedeme?

Sraz bude 23. ledna v 7:20 na parkovišti u nákupního střediska v Kozlovicích. Po příjezdu do Ostravy strávíme 2 hodiny na trati a přibližně v 11:30 se vrátíme zpátky do Kozlovic. Po návratu se už do školy nevracíme, výuka bude ukončena.

Co žáci potřebují?

Oblečení na běžky a ideálně vlastní běžky. Na místě bude podle organizátora zajištěna půjčovna běžek, o podmínkách se zatím jedná.

Musím umět jezdit na běžkách?

Ne, trať je jednoduchá, vhodná i pro úplné začátečníky. Navíc ji máme rezervovanou pro sebe, žádná jiná škola tam ve stejnou dobu nebude.

Jak se dá jezdit na běžkách v Dolní oblasti Vítkovice?

Pro představu se můžete podívat na video z loňských závodů.

Kolik to bude stát?

Vstup na běžkařskou trať je zdarma, žáci si hradí pouze dopravu – vybíráme 100 Kč na autobus, pokud bude autobus levnější, rozdíl ve vybrané částce a cenou žákům vrátíme.