Zápis ze schůze 18.5.2016

Přítomní:

Ing. Miroslav Tofel

Mgr.Hana Ulčáková

Lumír Červenka

Bc.Monika Skotáková

Ing. Markéta Opělová

Zuzana Střalková

  

Dne 18.5.2016 proběhla schůzka zástupců Rady Rodičů, školy a obce. Hlavní téma bylo Dětské hřiště.

  • Veřejné dětské hřiště – zástupci Rady rodičů navrhli rozdělení Dětského hřiště na 2 části, kdy část s dopravním hřištěm by sloužila jako hřiště veřejné (pozemek by se však musel zpět převést na obec, protože je teď součástí ZŠ a MŠ) a zbytek by byl určen pouze pro účely MŠ. Tento návrh byl zástupci obce a školy zamítnut. Důvodem bylo, že by se omezil prostor hřiště pro děti z MŠ. Záměrem paní ředitelky je také využít toto hřiště pro výuku dětí ze ZŠ a pro děti ze školní družiny, které nyní nemají vhodný prostor z důvodu přístavby ZŠ. U vedení školy i obce převládá názor, že by hřiště nebylo dostatečně využíváno občany s dětmi z naší obce.
  • Otevírací doba – zástupci Rady rodičů tedy navrhli upravit otevírací dobu, která by více vyhovovala všem dětem i rodičům. Ideálně od doby, kdy se vyzvedávají děti v MŠ, tj. od 14:30. Návrh byl zástupci obce a školy zamítnut. Nesmí se směšovat setkávání dětí školy s návštěvníky z veřejnosti v době provozu školy. Rovněž návrh na celoroční provoz byl zamítnut z personálních důvodů (správce).
  • Bohužel se nám nepodařilo přesvědčit vedení obce i školy o prospěšnosti veřejného dětského hřiště, ale přesto doufáme, že příští generace dětí se toho dočkají.

Monika Skotáková

místopředseda Rady rodičů

rrkozlovice@seznam.cz