Hřiště u MŠ  Jak jste zajisté zaznamenali, kromě výsadby několika ovocných stromků nastala v„ dopravní“ části dětského hřiště změna – jsou zde čerstvě zabudovány nové herní prvky – lanová stezka, sedací hnízdo, balanční stezka, vrbový tunel (ten se krásně zazelená), skluzavka, domeček, bludiště na pružině. Úpravy hřiště tím zcela neskončily – chystají se další, drobnější vylepšení, která již neohrozí provoz hřiště a nebudou vyžadovat jeho uzavření (lavičky, úprava plotu, mlhoviště, lavičky na trénink rovnováhy…).

Stále platí, že obě části hřiště vždy byly a stále jsou určeny dětem a žákům naší školy, především pak školy mateřské. Hřiště bude mít letos význam i pro školní družinu, která v současnosti ztratila možnost, kvůli přístavbě školy, navštěvovat školní zahradu.

Zajistit bezpečný provoz hřiště není vůbec jednoduché, je nutno průběžně všechny prvky kontrolovat (kromě vizuálních denních, čtrnáctidenních, tří měsíčních kontrol provádět roční kontroly servisním technikem, zajistit čistotu písku, jeho propařování, prohrabávání, přikrývání – to vše dle přesně daných hygienických norem, a mnoho dalšího). Pokud je hřiště otevřeno pro veřejnost, kontroly musí být ještě intenzivnější, protože ne všichni návštěvníci se na hřišti chovají podle daných pravidel.

Kvůli bezpečnosti dětí, která je bezesporu pro všechny velmi důležitá, nelze a ani se nesmí směšovat setkávání dětí školy s návštěvníky z veřejnosti v době provozu školy. Proto je veřejnosti, přesněji řečeno dětem s rodiči, vymezena pro návštěvu hřiště doba, která navazuje na uzavření provozu naší mateřinky. To tedy znamená, že dětské hřiště je pro veřejnost otevřeno v tuto dobu:

Po – pá:  16 – 20 hod.

So – ne, státní svátky, školní prázdniny:  9 – 20 hod.

Doba otevření je omezena na měsíce květen až říjen.

Měníme také Návštěvní řád hřiště. Ten se snažíme upravit podle zjištěných zkušeností z loňské „rozjezdové“ doby provozu hřiště.