logo MSK - YDYKSEB

Ve dnech 8.–10. října, jsme s žáky šestého ročníku vyrazili na adaptační pobyt, konkrétně na Rekreační středisko Palkovické Hůrky. Cílem pobytu bylo posílit vztahy mezi žáky, podpořit týmovou spolupráci a zároveň si užít společný čas v přírodě. Původní termín, který měl proběhnout už v září, byl z důvodu nepříznivého počasí přesunut na říjnové datum.

Na adaptační pobyt jsme se vydali pěšky, přičemž jsme cestou prošli krásným prostředím Myslíkovských Lurd. Tato pěší cesta byla skvělou příležitostí pro vzájemné rozhovory a přirozené seznámení. Po příchodu na Barborku jsme pro žáky připravili rozmanitý program plný her zaměřených na spolupráci a podporu kolektivu.

Součástí pobytu byl také výlet na nedalekou rozhlednu Kabátice, kde jsme si užili nádherný výhled na krajinu a společně si odpočinuli.

Celý adaptační pobyt byl příjemným startem pro šestý ročník a pomohl dětem lépe se poznat v neformálním prostředí mimo školní lavice. Zpět jsme se opět vrátili pěšky, s batohem plným zážitků a dobré nálady. Děkujeme všem, kteří se podíleli na přípravě tohoto adaptačního pobytu a těšíme se na další společné akce!

Náklady na adaptační pobyt byly hrazeny z velké části z dotace Moravskoslezského kraje v rámci dotačního programu „Podpora aktivit v oblasti prevence rizikového chování“ – pro školní rok 2024/2025  a příspěvku Rady rodičů.